El muffin definitiu / El muffin definitivo

receta de muffin, recepta de muffin, muffin esponjoso y jugoso, muffin esponjós i sucós, muffin de almendras garrapiñadas, muffin d'ametlles garrapinyades, el muffin perfecte, el muffin perfecto, madalena esponjosa y jugosa, magdalena esponjosa i sucosa, receta de madalena, recepta de magdalena, vahiné

Si hi ha una cosa que sempre, SEMPRE, faig quan viatjo a l’estranger (ja sigui per 2 dies o per 15) és visitar supermercats. Si, si, digueu-me freaky però és que gaudeixo com una boja veient tantes coses diferents mentre em pregunto “i perquè no tenim això nosaltres?”.
Doncs bé, en la meva darrera escapadeta a França, a Avingnon, vaig comprar uns pralinés concassées de color rosa de la marca Vahiné (que vindrien a ser ametlles garrapinyades però amb una cobertura bastant més gruixuda i que es desfà amb el calor del forn). Estimats senyors de Vahiné, perquè aquí només comercialitzen coses que trobem en infinitat de marques (llevat, ametlla molta, fulles de gelatina…) i no coses tan bones com aquesta? Si aneu a França no dubteu en comprar-ne, com a mínim, 3 paquets: un per cuinar, un per menjar-lo tal qual que també està boníssim i un altre per mi ;)

Com que feia temps que volia fer uns muffins se’m va ocórrer posar-li aquestes ametlles i van quedar espectaculars. Es tracta d’una recepta facilíssima i ràpida i surten uns muffins molt esponjosos i humits i que, si podeu aguantar la temptació, i els deseu dins d’una capsa metàl·lica, us duraran tendres fins a una semana!

Ingredients
Si utilitzeu càpsules de magdalenes us en sortiran 12 mentre que si ho feu amb càpsules de muffin us en sortiran 6. 
  • 200 grs. de farina
  • 2 culleradetes de llevat
  • 100 grs. d’ametlles garrapinyades (o qualsevol altra cosa que us vingui de gust)
  • 1 ou M a temperatura ambient*
  • 150 grs. de sucre
  • ¼ de culleradeta d’extracte de vainilla (opcional)
  • 150 ml. de llet semidesnatada a temperatura ambient
  • 125 grs. de mantega a temperatura ambient
*Si no us heu recordat de treure l’ou de la nevera, submergiu-lo en aigua calenta (no bullint) uns segons
Pas a pas
Preescalfem el forn a 180 ºC.
En un bol, posem la farina i el llevat tamisat i les ametlles.
En un altre bol batem la mantega uns segons, hi afegim el sucre i tornem a batre i, quan estigui tot integrat, hi afegim l’ou i batem de nou. Pot semblar que la barreja s’ha tallat però no la llanceu, és correcte! Afegim la meitat de la farina (amb el llevat i les ametlles) i barregem fins que quedi tot integrat. Hi incorporem la llet (de nou semblarà que es talla) i, finalment, la resta de la farina. Quan quedi una barreja homogènia la posem dins les càpsules (s’han d’omplir fins la meitat), que ja estaran dins la safata de muffins i ho fornegem durant uns 25 ó 35 minuts (depenent de la quantitat de massa que hi haguem posat). Un cops cuits, el traiem de la safata i els deixem refredar sobre una reixeta.
Espero que els gaudiu tant com jo!
..................................................................................................................

receta de muffin, recepta de muffin, muffin esponjoso y jugoso, muffin esponjós i sucós, muffin de almendras garrapiñadas, muffin d'ametlles garrapinyades, el muffin perfecte, el muffin perfecto, madalena esponjosa y jugosa, magdalena esponjosa i sucosa, receta de madalena, recepta de magdalena, vahinéSi hay una cosa que siempre, SIEMPRE, hago cuando viajo al extranjero 8ya sea por 2 días o por 15) es visitar supermercados. Sí, sí, llamadme freaky pero es que disfruto como una loca viendo tantas cosas diferentes mientras me pregunto “¿y por qué nosotros no tenemos esto?”.
Pues bien, en mi última mini escapada a Francia , a Avignon, compré unos pralinés concassées de color rosa de la marca Vahiné (que vendrían a ser almendras garrapiñadas pero con una cobertura bastante más gruesa y que se deshace con el calor). Estimados señores de Vahiné, ¿por qué aquí sólo comercializan cosas que ya encontramos en infinidad de marcas (levadura, almendra molida, hojas de gelatina…) y no cosas tan buenas como ésta? Si vais a Francia no dudéis en comprar, como mínimo, 3 paquetes: uno para cocinar, otro para comer tal cual que también está buenísimo y otro para mi ;)
Como hacía tiempo que quería hacer unos muffins se me ocurrió ponerle estas almendras y quedaron espectaculares. Se trata de una receta facilísima y rápida y el resultado son unos muffins muy esponjosos y húmedos que, si podéis resistir la tentación, y los guardáis en una caja metlálica, os duraran tiernos hasta una semana
Ingredients
si utilizáis cápsulas de madalenas os saldrán unas 12 mientras que si utilizáis las de muffins os saldrán unas 6
  • 200 grs. de harina
  • 2 cucharaditas de levadura
  • 100 grs. de almendras garrapiñadas (o cualquier otra cosa que os apetezca)
  • 1 huevo M a temperatura ambiente*
  • 150 grs. de azúcar
  • ¼ de cucharadita de extracto de vainilla (opcional)
  • 150 ml. de leche semidesnatada a temperatura ambiente
  • 125 grs. de mantequilla a temperatura ambiente
*Si no os habéis acordado de sacar el huevo de la nevera, sumergidlo en agua caliente (no hirviendo) unos segundos.

Paso a paso
Precalentamos el horno a 180 ºC.
En un bol ponemos la harina y la levadura tamizados y las almendras.
En otro bol batimos la mantequilla unos segundos, añadimos el azúcar y volvemos a batir y, cuando esté todo integrado, añadiremos el huevo y batiremos de nuevo. Puede parecer que la mezcla se ha cortado pero ¡no la tiréis, es correcto! Añadimos la mitad de la harina (con la levadura y las almendras) y mezclamos hasta que esté todo integrado. Incorporamos la leche (de nuevo parecerá que se corta) y, finalmente, añadimos el resto de la harina. Cuando quede una mezcla homogénea rellenamos con ella las cápsulas, que ya estarán dentro de la bandeja de muffins, hasta la mitad y los horneamos de 25 a 35 minuots (dependiendo de la cantidad de masa que hayamos puesto). Una vez hechos, los quitamos de la bandeja y dejamos enfriar sobre una rejilla.
¡Espero que los disfrutéis tanto como yo!

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Blogging tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...